Kalajoen Matkailuyhdistys ry 21.2.2022

Kalajoelle avataan kolme uutta talvipyöräilyreittiä. Fatbike-pyörille, kävelyyn ja hiihtoon tarkoitetut monitoimiurat kiertävät Kalajoen kauniisti kumpuilevaa kangasmetsää ja upeaa merimaisemaa Hiekkasärkkien edustalla. Yhteensä reitistöllä on pituutta n. 35 km ja se on jaettavissa myös pienempiin osiin. Kalajoen matkailualueen kattavat palvelut ovat reitistöiltä mukavasti saavutettavissa. Munkkikaakaot voi nauttia kivoilla laavuilla tai viihtyisissä ravintoloissa.

Talvipyöräilyreitistö on talvilomien aikaan erittäin hyvässä kunnossa. Talvilomaviikoilla reitit huolletaan päivittäin klo 8-10. Jokaiselle uralle on lyhyt matka Safaritalon pihalta, josta voi myös vuokrata sähköavusteisen Fatbike-pyörän. Fatbike -pyöriä voi vuokrata myös Tapion Tuvalta. Metsässä kulkeva reitistö on merkitty sinisillä kepeillä ja meren jäällä kulkeva reitti on merkitty koivun oksilla.

Talvipyöräilyreitti Valkiatvedet-laavulle on leppoisa monitoimireitti kauniille tulentekopaikalle. Helppokulkuinen monitoimiura on parhaimmillaan leveärenkaisella Fatbike-pyörällä kuljettaessa. Monitoimiuraa voi kulkea myös jalan tai suksilla. Huomioithan muut uralla kulkijat lähestymistilanteissa.

Talvipyöräilyreitti Kalajoen Hiekkasärkät – Vihaslahti on monipuolinen retkeilyreitti Fatbike-pyörille ja muulle ulkoilulle. Reitti kiertää Hiekkasärkkien monipuolista maastoa, kumpuilevia kangasmetsiä, Vihaslahden rantamaisemaa ja palatessa Hiekkasärkkien dyynejä.

Hiekkasärkkien edustalla meren jäällä oleva reitti on monitoimiura talvipyöräilyyn, kävelyyn ja hiihtoon. Reitin keskellä on ura pyörille ja kävelijöille, ja molemmin puolin reittiä on hiihtourat. Reitti lähtee merelle Hiekkasärkkien keskeltä Viihdekeskus Merisärkän vierestä. Reitti jakautuu pohjoiseen ja etelään. Merireiteillä kulkeminen on omalla vastuulla, muistathan varovaisuuden. Mahtavien reitistöjen lisäksi Kalajoella riittää paljon mukavaa talvilomatekemistä koko perheelle!

 

Talvipyöräily-Kalajoella

Kalajoella avattu uusia talvipyöräilyreitistöjä ja merihiihtolatuja

YouTube-video talvipyöräilyreitistöstä: https://youtu.be/cQNvg6Rwi9k
Talvilomavinkkejä koko perheelle osoitteesta: https://visitkalajoki.fi/koe/talviloma/